Tuesday 30 April 2013

Πλήρης περιποίηση προσώπου για λιπαρές και μικτές επιδερμίδες

Όπως έχουμε ξαναπεί, η σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας! Μην ξεχνάμε όμως, πως για να γίνει αυτό, πρέπει να προηγηθεί ένας καλός καθαρισμός. Ανάλογα λοιπόν με τις ανάγκες μας, επιλέγουμε τη σωστή σειρά περιποίησης.


Ξεκινάμε λοιπόν!

Tο λιπαρό δέρμα είναι κληρονομικό χαρακτηριστικό. Για την ακρίβεια, κάποιοι γεννιούνται με μεγεθυμένους σμηγματογόνους αδένες, οι οποίοι ευθύνονται για την αυξημένη παραγωγή σμήγματος και για όλα τα επακόλουθά τους, όπως γυαλάδα, αλλά και για τα μαύρα στίγματα ή τα σπυράκια. Όσες γυναίκες, βέβαια, έχουν λιπαρό δέρμα, έχουν και ένα σημαντικό προτέρημα! Το λιπαρό δέρμα  φαίνεται ότι γερνάει πιο αργά από τους άλλους τύπους, ενώ εμφανίζει συνήθως λιγότερες λεπτές γραμμές, ρυτίδες και κηλίδες. Γι' αυτό σιγουρευτείτε ότι το φροντίζετε σωστά.

Γενικά:

Γυαλάδα : H αυξημένη δράση των σμηγματογόνων αδένων είναι δεδομένη στις λιπαρές επιδερμίδες, και έτσι η γυαλάδα στην όψη τους είναι πολύ συχνή και εντείνεται σε περιόδους στρες, ορμονικές αλλαγές, καιερικές συνθήκες και αλλαγή περιβάλλοντος.
Aνοιχτοί πόροι : Eίναι το κλασικό σημάδι της λιπαρής επιδερμίδας. Oι πόροι της είναι πιο μεγάλοι, ανοιχτοί και πιο εμφανείς.
Σπυράκια/μαύρα στίγματα:  Tα μαύρα στίγματα υποδηλώνουν φράξιμο των πόρων από το σμήγμα. Tα δε σπυράκια συνήθως συνυπάρχουν (ή μπορεί να εμφανιστούν στη συνέχεια) με λιπαρό δέρμα.


Γι’ αυτό λοιπόν,

  • Πλένετε το πρόσωπό σας 2 φορές την ημέρα (πρωί-βράδυ) με ένα κατάλληλο σαπούνι και χλιαρό νερό.
  • Χρησιμοποιήστε μία λοσιόν η οποία θα αφαιρέσει την λιπαρότητα, τα περιττά κατάλοιπα και τα νεκρά κύτταρα και θα απελευθερώσει τους πόρους.
  • Ενυδατώστε την επιδερμίδα σας χρησιμοποιώντας όμως προιόντα κατάλληλα για το λιπαρό δέρμα.

Αποφύγετε,
  • Να πλένετε το πρόσωπό σας περισσότερο από 3 φορές την ημέρα. Το υπερβολικό πλύσιμο απλά στεγνώνει το δέρμα ερεθίζοντας τους σμηγματογόνους αδένες για περισσότερη παραγωγή σμήγματος.
  • Να  χρησιμοποιείτε πολύ ζεστό ή πολύ κρύο νερό.
  • Να χρησιμοποιείτε σαπούνια που ξηραίνουν το δέρμα σας. Καλό σαπούνι είναι αυτό που ταιριάζει στο δέρμα σας, καθαρίζοντας το χωρίς να το ξηραίνει, ανεξαρτήτως τιμής.
  • Να  τρίβετε υπερβολικά το δέρμα σας κατά την απολέπιση.
  • Την υπερβολική έκθεση στον ήλιο! Ο ήλιος και η ζέστη αυξάνουν τη λιπαρότητα και ερεθίζουν τα σπυράκια.

Το "τελετουργικό" έχει ως εξής:

  1. Πρώτα λοιπόν, με το αφρώδες καθαριστικό, καθαρίζουμε καλά το πρόσωπό μας. Μπορεί να χρειαστεί να το κάνουμε και δύο φορές. 
  2. Μετά κάνουμε πίλινγκ με πολύ απαλές κινήσεις και όχι για περισσότερο από 2-3 λεπτά! Μην ξεχνάτε ότι το νερό μειώνει τις τριβές των κόκκων. Άρα όσο πιο βρεγμένο δέρμα έχουμε, τόσο πιο απαλό είναι και το πίλινγκ.
  3. Έπειτα βάζουμε τη μάσκα. Προσοχή! Δε χρειάζεται να κάνουμε υπερβολές. Δε σημαίνει ότι όσο πιο πολύ μάσκα βάλουμε, τόσο καλύτερη δουλειά θα κάνει. Το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι να περιμένη πολλή ώρα για να στεγνώσει και θα ξοδέψουμε προϊόν χωρίς λόγο. Την αφαιρούμε με ένα ειδικό σφουγγαράκι ή με νερό.
  4.  Μόλις τελειώσει το δεύτερο βήμα, με μια καθαρή πετσέτα, στεγνώνουμε το πρόσωπό μας ταμποναριστά. Σε ε΄να βαμβάκι, βάζουμε λοσιόν και με απαλές κινήσεις, αφαιρούμε τα υπολείματα των αλάτων του νερού και της μάσκας.
  5. Τέλος, περιμένουμε λίγα λεπτά και αμέσως βάζουμε το ενυδατικό μας τζελ. Καλό θα ήταν, το δέρμα να μην έχει στεγνώσει τελείως (χωρίς βέβαια να είναι και βρεγμένο) για να εφαρμόσουμε το ενυδατικό προϊόν. Έτσι, οι πόροι "κλειδώνουν" καλύτερα το προϊόν και τα αποτελέσματα είναι εμφανή. 
Για όλα τα παραπάνω, συνιστώ ανεπιφύλακτα την σειρά Complete Balance Solutions by Avon. Τα φύλλα τσαγιού καμέλιας που περιέχει, βοηθούν στην αποκατάσταση της ομοιόμορφης ισορροπίας της επιδερμίδας. Εγώ αυτήν χρησιμοποιώ. Κι όταν μια φορά μου τελείωσε η νυχτός και δεν έβαζα, είδα διαφορά. Η λιπαρότητα άρχισε να εμφανίζεται πάλι.

Αυτή η σειρά, λοιπόν, αποτελείται από μη λιπαρή κρέμα ημέρας με Δ. Π. 15, μη λιπαρό ζελέ νυχτός (φανταστικό και είναι και μια πολύ καλή βάση για μακιγιάζ), αφρώδες καθαριστικό, λοσιόν και καθαριστική μάσκα από άργιλο. Στις λιπαρές επιδερμίδες συνιστάται ο άργιλος, γιατί καθαρίζει σε βάθος τους πόρους. 


Όσο για το πίλινγκ, αν έχετε σπυράκια προτιμήστε ένα προϊόν με λεπτούς κόκκους, όπως το καθαριστικό ημέρας της Avon Clearskin. Το συγκεκριμένι προϊόν, κάνει και για καθημερινό καθαραστικό, με την πεοϋπόθεση όμως να μην έχετε ερεθισμούς και σπυράκια στο πρόσωπο. Για αυτές που μπορούν να κάνουν άφοβα πίλινγκ, προτέινω το 3 σε 1 Καθαριστικό, πίλινγκ και μάσκα της Avon Clearskin. Σαν μάσκα και σαν καθαριστικό δε με τρελαίνει, αλλά το θεωρώ το καλύτερο προϊόν πίλινγκ. Οι κόκκοι του έχουν το κατάλληλο μέγεθος για να αφαιρέσουν τα νεκράκύτταρα, χωρίς να τραυματίζει το πρόσωπο!

Αυτά που χρησιμοποιώ εγώ.


Τώρα που καλοκαιριάζει, πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στην περιποίησή μας, γιατί λόγω ήλιου και ζέστης, οι πόροι ανοίγουν πιο εύκολα με αποτέλεσμα να χρειάζονται καλύτερο και εντατικότερο καθαρισμό!

Να προσέχετε και να φροντίζεται το πρόσωπό σας και μην ξεχνάτε ότι η ζωή είναι beauty-full of colors!!!

No comments:

Post a Comment