Thursday 18 July 2013

Κι η μάσκαρα τέλεια κορίτσια!


Γεια σας, γεια σας, γεια σας!!

Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα προϊόν μακιγιάζ που όλες έχουμε και χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση! Η mascara!
Είναι ίσως το πιο σημαντικό προϊόν μακιγιάζ, καθώς μπορεί να
αλλάξει όλη μας την όψη, ακόμα κι όταν το φοράμε μόνο του. Γι' αυτό και στο θέμα mascara, οι περισσότερες είμαστε πολύ απαιτητικές κι ανυποχώρητες. Και καλά κάνουμε στην τελική!

Υπάρχουν mascaras για όλες τις απαιτήσεις. Μήκος, όγκος, καμπυλότητα.
Πώς τα παιτυχαίνει μια mascara όλα αυτά; Πέρα από την σύνθεσή της, βασικό ρόλο παίζει το βουρτσάκι της.

Οι δυο βασικές κατηγορίες είναι τα βουρτσάκια με τις τρίχες και αυτά της σιλικόνης. Προσωπικά προτιμώ τα δεύτερα, γιατί δε δημιουργούν κόμπους.

Βουρτσάκια mascara με τριχούλες

Βουρτσάκια mascara από σιλικόνη

Πώς βάζουμε mascara;
Είναι πολύ απλό!
  1. Πρώτα εάν θέλουμε, χρησιμοποιούμε ψαλιδάκι για τις βλεφαρίδες. Δε νομίζω ότι είναι απαραίτητο. Οι περισσότερες το παρατάνε στην πορεία!
  2. Έπειτα περνάμε μια σρώση mascara με ανοδικές και ζιγκ-ζαγκ κινήσεις, για να μην κολλήσουν οι βλεφαρίδες. Εδώ να πω ότι υπάρχουν βουρτσάκια, στα οποία τα δοντάκια είναι άτακτα κατανεμημένα, επομένως αντί για ζιγκ-ζαγκ κινήσεις, απλώς περιστρέφεται το βουρτσάκι όπως όταν ρυθμίζετε το ρολόι σας.
  3. Περιμένετε ένα λεπτό κ μετά εφαρμόστε κι άλλη στρώση. Έτσι θα έχετε ένα πιο ενυπωσιακό αποτέλεσμα. Αλλιώς, απλώς θα έχετε πολύ προϊόν στις βλεφαρίδες, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα.
  4. Με την άκρη από το βουρτσάκι, βάλτε mascara στις κάτω βλεφαρίδες. Προτείνω μια, το πολύ δυο στρώσεις.
  5. Τέλος, για να δώσω έμφαση, τις περνάω μια στρώση με τη mascara που έχει για βουρτσάκι ένα χτενάκι. Το προτιμώ από το σκέτο χτενάκι, γιατί το δεύτερη υπάρχει περίπτωση να αφαιρέσει προϊόν, ενώ το πρώτο όχι.
Tip to tip: Mascara 



Και ξεκινάμε:

Πανοραμικός όγκος: Η mascara με το διαφορετικό βουρτσάκι! Το βουρτσάκι λυγίζει και προσαρμόζεται στις δικές σας απαιτήσεις! Η εφαρμογή της είναι πιο εύκολη και το αποτέλεσμα απίστευτο!
Mascara Mega Effects by Avon

Μήκος: Για μήκος είναι τα βουρτσάκια που είναι ευθεία, χωρίς καμπύλη.
Super Extend Extreme by Avon

Super Extend by Avon












Όγκος: Για όγκο, τα βουρτσάκια είναι πιο χοντρά από τα συνηθισμένα.
SuperShock Max by Avon
Avon Spectra lash mascara

SuperShock by Avon
 Καμπυλότητα, ανόρθωση και μήκος: Σ' αυτήν την περίπτωση, προτιμήστε βουρτάκια με πολλές καμπύλες, σαν ενωμένες σφαίρες.
Infinitize by Avon
Ένταση, μήκος και όγκος: Εδώ τώρα, έρχονται τα περίεργα και "γεμάτα" βουρτσάκια. Μου κίνησε πολύ το ενιδαφέρον η Super Drama Mascara της Avon. Δεν είναι σαν τα κλασσικά ινίδια της mascara. Είναι πιο πλατια!

Super Drama mascara by Avon

Τελείωμα: Για να ξεχωρίσετε και να "χτενίσετε" τις βλεφαρίδες σας, προτιμήστε mascara με βουρτσάκι - χτενάκι. Όπως είπα και πριν, το σκέτο χτενάκι δε θα κάνει τόσο καλή δουλειά όσο μια mascara.
Mascara με βουρτσάκι - χτενάκι

Η δικιά μου συλλογή από mascaras

Βάλτε κι άλλα χρώματα στην καθημερινότητά σας και μην ξεχνάτε ότι η ζωή είναι beauty-full of colors!!!

1 comment:

  1. Γεια σας! Πολύ σωστά αυτά που λέτε βέβαι Το ψαλιδάκι για τις φλεφαρίδες εχω σταματησει χρονια να χρησιμοποιώ μετά απο μια ατυχία της μαμας που έσπασαν κάποιες βλεφαρίδες στο ένα της ματι. Προσωπικά χρησιμοποιώ την πρακάτω, είναι μια καλή μασκαρα και  τονίζει φυσικά  με ένα πέρασμα ενω με δύο περάσματα δίνει ένταση και για πιο βρασινό λουκ :)  https://www.atticabeauty.gr/proioda-omorfias/makigiaz/matia/mascara/loreal-paris-volume-million-lashes-mascara-00000059526/  

    ReplyDelete