Monday 22 April 2013

Ενυδατικές κρέμες


Το βασικότερο καλλυντικό, κατά τη γνώμη μου, είναι η ενυδατική κρέμα. Τη θέλουμε, πρώτον για να ενυδάτωση και δεύτερον για προστασία.

  • Η καλή ενυδάτωση προστατεύει το δέρμα μας από το να εμφανίσει σημάδια φθοράς και γήρανσης, πριν από την ώρα του. Επομένως, η εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας, μια φορά τουλάχιστον την ημέρα, είναι απαραίτητη. 
  • Η εφαρμογή της πριν βγούμε από το σπίτι, προστατεύει την επιδερμίδα από τις ακαθαρσίες της ατμόσφαιρας. Κάτι τέτοιο το έχουν ανάγκη, κυρίως, οι ευαίσθητες επιδερμίδες και οι λιπαρές με ακμή.
  • Πριν από το μακιγιάζ οπωσδήποτε βάζουμε ενυδατική κρέμα, επειδή εμποδίζει την απορρόφηση του μακιγιάζ, που προκαλεί μαύρα στίγματα (κυρίως το ρουζ) ή και σπυράκια ακόμη.
  • Τέλος, μην ξεχνάμε και τον δείκτη προστασίας!!! Βάση νόμου, οι κρέμες ημέρας πρέπει να έχουν δείκτη προστασίας 8 τουλάχιστον! Έτσι λαμβάνουμε μια στοιχειώδη προστασία από τον ήλιο! (δείτε σε προηγούμενη ανάρτηση τι πρέπει να ξέρετε για τον δείκτη προστασίας)

Γενικά, προτιμήστε να έχετε μια κρέμα ημέρας και μια νύχτας. Η κάθε μία λειτουργεί διαφορετικά και αν συνδυαστούν, το αποτέλεσμα είναι άμεσα εμφανές και καλύτερο.

Οι κρέμες νυχτός είναι πιο δραστικές και γι' αυτό λειτουργούν καλύτερα το βράδυ, στον ύπνο για παράδειγμα, όταν ο οργανισμός είναι "ήρεμος" και η ανανέωση των κυττάρων του δέρματος πιο γρήγορη. Λόγω αυτού, πρέπει να αποφεύγεται η εφαρμογή της όταν πρόκειται να εκτεθείτε στον ήλιο, γιατί μπορεί να σας προκαλέσει ερεθισμούς.

Ακόμη, καλό είναι να αποφεύγεται η εφαρμογή κρέμας ημέρας τη νύχτα, διότι το γεγονός ότι έχει δείκτη προστασίας, μπορεί να δώσει λίγη παραπάνω λιπαρότητα από την επιθυμητή.
Όσον αφορά, τώρα το βραδινό μακιγιάζ, προτιμήστε ένα ενυδατικό τζελ ή εφαρμόστε την κρέμα νύχτας.

Να θυμάστε πάντα ότι κάθε επιδερμίδα είναι μοναδική και χρειάζεται τη δική της φροντίδα. Δείτε τις ανάγκες του δερματός σας, συμβουλευτείτε έναν ειδικό και βρείτε την κατάλληλη για εσάς! 

Σε επόμενη ανάρτηση, θα δούμε ποιες ενυδατικές κρέμες ταιριάζουν σε κάθε τύπο δέρματος.

Μη διστάσετε να εκφράσετε όποια απορία έχετε!
και μην ξεχνάτε, η ζωή είναι beauty-full of colors!


No comments:

Post a Comment