Tuesday 7 May 2013

Το "τελετουργικό" του τέλειου μακιγιάζ


Και αφού έχουμε ήδη πει αρκετά για την περιποίηση προσώπου, ας πούμε και λίγο για το μακιγιάζ.
  1. Το πρώτο βήμα στο μακιγιάζ είναι η εφαρμογή ενός ενυδατικού προϊόντος. Αν πρόκειται για πρωινό μακιγιάζ, προτιμήστε μια ενυδατική ημέρας με τον κατάλληλο δείκτη προστασίας για εσάς. Αν πρόκειται για βραδινό, επιλέξτε ένα ενυδατικό τζελ, έτσι δε θα σας «τρέξει» και το μακιγιάζ.
  2. Για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα και με διάρκεια (κυρίως για επιδερμίδες με λιπαρότητα), εφαρμόστε ένα προϊόν Face Perfector. Είναι ένα μη ενυδατικό προϊόν με υφή τζελ που δίνει μια ομοιόμορφη και ματ εμφάνιση. Προσοχή! Δεν αντικαθιστά την ενυδατική κρέμα!
  3. Αφού περιμένετε λίγα λεπτά να απορροφηθεί το προϊόν, εφαρμόστε ταμποναριστά λίγη ποσότητα concealer στον έσω και έξω κανθό του ματιού. Αποφύγετε  να βάλετε μεγάλη ποσότητα στο κέντρο του ματιού, από την κάτω πλευρά.
  4. Μετά εφαρμόστε το καλυπτικό σας, με κινήσεις πάντα καθοδικές. Μπορείτε να βάλετε make-up, ΒΒ κρέμα ή καλυπτικό compact 3 σε 1.
  5. Σ’ αυτό το σημείο, αν θέλετε εφαρμόζετε ένα concealer για λάμψη. Θα σας δώσε ένα πιο φρέσκο βλέμμα.
  6. Πριν εφαρμόσετε την πούδρα, είτε βάλετε σκιά, είτε όχι, εφαρμόστε μια βάση σκιάς για να αποφύγετε τη συσσώρευση των προϊόντων του ματιού στις πτυχές του βλεφάρου.
  7. Τώρα βάζετε την πούδρα σας με καθοδικές κινήσεις και μην ξεχάσετε να την περάσετε ελαφρά και πάνω από τη βάση της σκιάς.
  8. Ανάλογα με την ώρα και τη διάθεσή σας, βάφετε τα μάτια σας. Για πρωινές/ απογευματινές ώρες, προτείνω μια απαλή ιριδίζουσα σκιά και μολύβι ματιών εκτός του μαύρου. Μπορείτε να επιλέξετε, μωβ, πράσινο, καφέ, ανάλογα με το χρώμα των ματιών σας και των ρούχων σας. Καλό θα ήταν να επιλέγετε αντίθετα χρώματα από αυτό της μπλούζας σας. Αν είναι ίδια, θα έχετε μια μονοκόμματη όψη. Μη φοβηθείτε να εφαρμόσετε αρκετή ποσότητα μάσκαρα. Δοκιμάστε κι άλλες αποχρώσεις εκτός του μαύρου, όπως Navy, Black amethyst, Topaz και άλλες. Για βραδινές εμφανίσεις, δοκιμάστε smokey eyes ή μαύρο eye-liner.
  9. Τώρα βάψτε τα χείλη σας. Τολμήστε έντονα χρώματα όπως το κόκκινο, το κοραλί και το φουξ! Προσοχή όμως! Αν έχετε έντονα βαμμένα μάτια, προτιμήστε πιο nudeαποχρώσεις.
  10. Τέλος, το ρουζ. Το ρουζ φοριέται ανάλογα με το χρώμα και την ένταση των χειλιών σας. Για να έχετε ένα φυσικό αποτέλεσμα, η απόχρωση χειλιών και ρουζ, πρέπει να είναι παραπλήσιες. Και το πιο σημαντικό, αν έχετε έντονα βαμμένα χείλη, πρέπει να βάλετε περισσότερο ρουζ. Αν έχετε απαλά βαμμένα μάγουλα, θα φαίνεστε χλωμή.

Το ξέρω ότι φαίνεται μεγάλη και βαρετή διαδικασία, αλλά δεν είναι και υποχρεωτικό να κάνετε όλα τα παραπάνω! Το προσαρμόζετε στις ανάγκες σας και τον χρόνο σας. Αλλά πιστέψτε με, μόλις το συνηθίσετε, θα σας παίρνει όσο χρόνο χρειάζεστε και τώρα. Το αποτέλεσμα αξίζει όμως!

Μπορείτε να έχετε ένα εξίσου καλό μακιγιάζ ακολουθώντας τα βήματα 1, 2 και 7-10. Τόσο απλό!

Σε επόμενη ανάρτηση, θα σας προτείνω και τα κατάλληλα προϊόντα!
Τολμήστε φέτος να κάνετε τη διαφορά στο μακιγιάζ σας και μην ξεχνάτε, η ζωή είναι beauty-full of colors!



No comments:

Post a Comment