Monday 29 April 2013

Ενυδατικές κρέμες ημέρας- στοχευμένη δράση

Όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενες αναρτήσεις, οι ενυδατικές κρέμες είναι το πιο σημαντικό καλλυντικό μας!

Συγκεκριμένα σήμερα θα σας πω για τις ενυδατικές κρέμες ημέρας με μια πιο στοχευμένη δράση αντιγήρανσης.
Από κάποια ηλικία και μετά,
το δέρμα μας χάνει την φρεσκάδα του και την σφριγηλότητά του. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην ποιότητα ζωής που κάνουμε, μέχρι και την κληρονομικότητα.
Πολλές σειρές κρεμών ενυδάτωσης, στοχεύουν σε ένα εύρος ηλικίας. Αυτό όμως δεν είναι απόλυτο. Πρέπει να επιλέγουμε τις ενυδατικές μας ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας μας εκείνη την εποχή.




Από τα 25 περίπου και μετά, η επιδερμίδα μας αρχίζει να κουράζεται. Παρουσιάζει καθόλου ή πολύ λεπτές γραμμές, είναι ακόμη ελαστική και σφριγηλή, απαλή με ελαφρώς ανομοιόμορφο τόνο. Γι' αυτόν τον τύπο επιδερμίδας, η κατάλληλη κρέμα ημέρας είναι η Anew Vitale με Δ.Π. 25. Καταπολεμά άμεσα τα σημάδια της κούρασης.





Στην ηλικία των 40+, αρχίζουν να φαίνονται σιγά σιγά κάποιες ρυτίδες και γραμμές έκφρασης. Η επιδερμίδα χάνει την σφριγηλότητά της και πολλές φορές παρουσιάζει ξηρότητα. Αρχίζουν να φαίνονται δυσχρωμίες και πανάδες μαύροι κύκλοι. Η κρέμα που ανταποκρίνεται σε αυτές της επιδερμίδες είναι η Avon Anew Reversalist με Δ.Π.25. Μειώνει δραματικά την εμφάνιση των ρυτίδων και των δυσχρωμιών.





Στην επόμενη δεκαετία της ζωής μας, οι ρυτίδες είναι εκεί και οι γραμμές έκφρασης γίνονται πιο έντονες. Η επιδερμίδα είναι πια ανομοιόμορφη και λίγο πιο ξηρή. Χάνει την ελαστικότητά της και μπορεί να παρουσιαστούν και σακούλες κάτω από τα μάτια. Σε αυτήν την περίπτωση χρησιμοποιείται η κρέμα Avon Anew Ultimate 7S με Δ.Π. 25. Μειώνει δραματικά την εμφάνιση των βαθιών ρυτίδων.




Τέλος, στην ηλικία των 60+, οι ρυτίδες είναι βαθιές κι αρχίζουν να εμφανίζονται ζάρες. Ο τόνος της επιδερμίδες είναι θαμπός με σημάδια γήρανσης. Εδώ, χρησιμοποιείται η κρέμα Avon Anew Platinum με Δ.Π. 25. Μειώνει δραματικά την εμφάνιση της χαλαρής επιδερμίδας.






Μην ξεχνάτε πως όλα τα παραπάνω είναι σχετικά. Ανάλογα με το πόσο φροντίζουμε το πρόσωπό μας, τα σημάδια φθοράς αργούν να εμφανιστούν! Γι' αυτό, ξεκινήστε από νωρίς να χρησιμοποιείτε μια απλή ενυδατική κρέμα και μετά, ανάλογα με τις ανάγκες σας, προτιμήστε μια πιο στοχευμένη αγωγή.

Σε επόμενη ανάρτηση θα αναλύσω την κάθε σειρά ξεχωριστά για μια ολοκληρωμένη περιποίηση.

Είναι πολύ σημαντικό να αλλάζετε τις ενυδατικές σας πού και πού, για να μην συνηθίζει το δέρμα σας και να έχετε πιο εμφανή και άμεσα αποτελέσματα!

Και μην ξεχνάτε, η ζωή είναι beauty-full of colors!


No comments:

Post a Comment