Wednesday 26 June 2013

Συντήρηση καλλυντικών το καλοκαίρι- όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Καλημέρες, καλημέρες, καλημέρες!!!

Οι ζέστες σφίξανε και τα μπάνια άρχισαν! Και το μόνο πράγμα που θέλουμε, είναι δροσιά!

Το ξέρατε όμως ότι κι οι κρέμες σας αυτό θέλουν? Ω ναι!

Τώρα που είναι καλοκαίρι και η θερμοκρασίες αρκετά υψηλές,
πρέπει να προστατεύουμε τα κρεμώδη προϊόντα. Δηλαδή, ό,τι έχει βάση το νερό, τέτοιες εποχές, πρέπει να μπαίνει στο ψυγείο!

Ονειρεμένο ψυγείο

Κρέμες (προσώπου, ματιών, σώματος, ποδιών, after sun): Οι κρέμες είναι αυτές που χαλάνε πιο εύκολα, όταν έχουμε μεγάλες θερμοκρασίες και πολλή υγρασία. Μπορεί να χαλάσει η υφή τους, το χρώμα τους ή ακόμα και το άρωμά τους.
Εξάλλου, το πρωί βάζοντας κρέμα από το ψυγείο, η επιδερμίδα δείχνει πιο φρέσκια! Το κρύο διώχνει το πρήξιμο και τσιτώνει το δέρμα! Ακόμη, όταν γυρνάμε από τη θάλασσα και μας έχει κάψει ο ήλιος, βάζοντας το after sun που είχατε στο ψυγείο, θα νιώσετε απίστευτη ανακούφιση. Και φυσικά, αν ζεστένεστε πολύ, ένα δροσερό προϊόν θα σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα.
Σε όσους έχω πει και το έχουν εφαρμόσει, έχουν ενθουσιαστεί! Φυσικά, αυτήν την τακτική μπορείτε να την εφαρμόσετε και τον χειμώνα, αλλά μάλλον μόνο του προσώπου για να σας τραβάει το πρήξιμο του ξενυχτιού.

Προϊόντα καθαρισμού: Γαλάκτωμα, λοσιόν και μαντιλάκια καθαρισμού. Κι αυτά στο ψυγείο! Προσοχή! Όχι όμως το λάδι για τα μάτια. Σ' αυτήν την περίπτωση θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Tip: Με τα κρύα μαντιλάκια, μπορείτε απλά να απλώσετε ένα στο πρόσωπό σας και να δράσει σαν μάσκα.

Make-up, κραγιόν και μολύβια (ματιών και χειλιών): Αν δείτε τώρα τα κραγιόν σας, θα σας δώσουν την εντύπωση ότι θα λιώσουν. Γι' αυτό, βάλτε τα τώρα στο ψυγείο! Έτσι, θα διατηρηθούν για περισσότερο χρονικό διάστημα και το χρώμα τους θα είναι πιο έντονο και μεγαλύτερης διάρκειας. Το ίδιο ισχύει και για το make-up και τα μολύβια.

Tip: Ένα ακόμη σημαντικό tip είναι να μην ταράξετε τα κρεμώδη προϊόντα σας στο κούνημα! Έχω δει πολλές κοπέλες να το κάνουν αυτό. Δε λέω, χρειάζεται καμιά φορά, αλλά αν το παρακάνουμε, θα μας χαλάσει το προϊόν. Θα "κόψει" δηλαδή. Μην ξεχνάτε ότι ένας τρόπος ελέγχου ποιότητας για αυτά τα είδη είναι το πόσο γρήγορα χαλάνε υπό ανάδευση.

Ένα ακόμη tip είναι να μην έχετε στο μπάνιο σας καλλυντικά, κρέμες και μάσκες και κυρίως μακιγιάζ! Η υγρασία τα καταστρέφει. Κυρίως τις σκόνες, πούδρες, ρουζ, σκιές, καθώς και τα πινέλα! Στα τελευταία, κάθεται υγρασία στις τρίχες τους και την μεταφέρουν στα προϊόντα, γι' αυτό και δεν διώχνουμε την παραπανίσια ποσότητα προϊόντος φυσώντας το!

Για όλα τα παραπάνω λοιπόν, δώστε λίγο χώρο στα καλλυντικά σας, για να τα διατηρήσετε, αλλά και να τα ευχαριστηθείτε περισσότερο!

Βάλτε κι άλλα χρώματα στην καθημερινότητά σας και μην ξεχνάτε η ζωή είναι beauty-full of colors!!!


No comments:

Post a Comment