Monday 13 May 2013

Περιποίηση προσώπου - πολύ ξηρές επιδερμίδες

Ξηρές είναι οι επιδερμίδες που έχουν μειωμένο αριθμό λιπιδίων (φυσικά λιπαρά σωματίδια που βρίσκονται ανάμεσα στα κύτταρα και σχηματίζουν στιβάδες που συγκρατούν το νερό). Όταν αυτό συμβαίνει, είτε ως μόνιμο χαρακτηριστικό (ξηρός τύπος επιδερμίδας που είναι γενετικά προκαθορισμένος), είτε εποχικά (π.χ. το χειμώνα, λόγω κρύου κ.ά.), είτε λόγω ορμονικών αλλαγών (εμμηνόπαυση), τότε η επιδερμίδα, εκτός από ξηρότητα, μπορεί να εμφανίσει κι αφυδάτωση.

  • H ξηρή επιδερμίδα αρχικά φαίνεται λεία και αψεγάδιαστη, όσο όμως περνούν τα χρόνια, μπορεί να εμφανίσει τραχύτητα.
  • H αφυδατωμένη επιδερμίδα υποφέρει από έλλειψη νερού. H όψη της είναι θαμπή και μπορεί να εμφανίζει λεπτές οριζόντιες γραμμές, ενώ στην αφή είναι ανομοιογενής.
  • Kατά την εμμηνόπαυση, η μειωμένη παραγωγή οιστρογόνων και τελικά η παύση τους, μειώνει την παραγωγή λιπιδίων και περιορίζεται η δέσμευση του νερού στο κυρίως δέρμα. 
Το κακό με τις ξηρές επιδερμίδες είναι ότι εμφανίζουν σημάδια του χρόνου πιο εύκολα. Έτσι, κρατώντας την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη, αυτό μπορείτε να το αποφύγετε. 

Η κατάλληλη σειρά γι' αυτού του τύπου τις επιδερμίδες είναι η Hydra Beyond με το σύμπλοκο Oak. Αυτό είναι ένα θρεπτικό πακέτο από φύκια, της Βαλτικής Θάλασσας, κι έχει τη δυνατότητα να διατηρεί 10 φορές το βάρος του σε νερό. Αυτή η σειρά, λοιπόν, αξιοποιεί αυτές τις ιδιότητες για να κλειδώνει και να διατηρεί την ενυδάτωση του προσώπου σας. 

Για εσάς που δεν έχετε μόνιμο πρόβλημα ξηρότητας, χρησιμοποιήστε το προσωρινά, αλλιώς υπάρχει περίπτωση να σας δημιουργήσει λιπαρότητα, αλλά μην ανησυχείτε! Θα είναι προσωρινό! 

Η σειρά Hydra Beyond αποτελείται από: 
  • Ενυδατική κρέμα ζελέ - κατάλληλη για το πρωί. Προσοχή! Δεν έχει δείκτη προστασίας, οπότε μην ξεχνάται το αντηλιακό σας!
  • Ενυδατική κρέμα νύχτας
  • Ενυδατική κρέμα ματιών
  • Ενυδατικό καθαριστικό
Σειρά περιποίησης προσώπου Hydra Beyond.

Και μην ξεχνάτε ότι όσο πιο ενυδατωμένη είναι η επιδερμίδα σας, τόσο πιο αργά θα φανούν τα σημάδια του χρόνου!

Να προσέχετε και να φροντίζεται το πρόσωπό σας και μην ξεχνάτε ότι η ζωή είναι beauty-full of colors!!!

No comments:

Post a Comment