Thursday 5 June 2014

Η ημέρα της παρουσίασης!- Τι μακιγιάζ να κάνετε και τι να προσέξετε

Καλησπέρα και πάλι! Τι κάνετε? Ελπίζω να χαίρεστε τον ήλιο ασφαλώς! ;)


Πριν λίγες μέρες είχα ανεβάσει μια ανάρτηση για το τι πρέπει να κάνετε ώστε να δείχνετε φρέσκια τη μέρα που θα παρουσιάζετε μια σημαντική εργασία σας (δείτε την ανάρτηση εδω). Σήμερα λοιπόν θα σας πω για τη μέρα της παρουσίασης!

Πάμε λοιπόν!

Tip to tip: 
Αν παρουσιάζετε νωρίς και έχετε την τάση να πρήζεστε στον ύπνο, φροντίστε οι κρέμες που θα χρησιμοποιήσετε να είναι κρύες. Από το ψυγείο δηλαδή. Το κρύο προϊόν θα απορροφήσει το πρήξιμο και θα σας κάνει να φαίνεστε πιο φρέσκιες. Εναλλακτικά, βρέξτε μια πετσετούλα ή ένα μαντηλάκι ντεμακιγιάζ με κρύο νερό και ακουμπήστε το στο πρόσωπό σας για μερικά λεπτά.
  1. Πρώτα ξεκινάμε μετις ενυδατικές μας κρέμες. Προτιμήστε να είναι σε μορφή τζελ κι ας μην έχει δείκτη προστασίας. Για μια φορά δεν πειράζει. Εάν βάλετε παχύρευστο ή αντηλιακό προϊόν, σε συνδυασμό με το άγχος και τη ζέστη, έχετε μεγάλες πιθανότητες να γυαλίζετε. 
  2. Έπειτα από μερικά λεπτά, εφαρμόστε make-up διαρκείας και κονσίλερ και περάστε και λίγη πούδρα. Με το make-up διαρκείας δε θα φοβάστε μην τρέξει το μακιγιάζ και η πούδρα θα απορροφήσει όλη την λιπαρότητα.
  3. Είτε βάλετε είτε δε βάλετε σκιά, προτείνω να βάλετε βάση σκιάς. Θα δείξει πιο καθαρό και ξεκούραστο το βλέμμα σας. Εάν, βάλετε σκιά, προτιμήστε γήινα χρώματα. Προσωπικά, χρησιμοποίησα το Σύστημα 3 σε 1, βάση και διπλή σκιά, Anew Avon στην απόχρωση Smokey Violet. Εφάρμοσα τη βάση, στη συνέχεια την ανοιχτή απόχρωση σε όλο το βλέφαρο και την μωβ λίγο στην κόγχη του ματιού για να το καθορίσω και να δώσω ένταση στο βλέμμα. Μου αρέσει πού αυτό το προϊόν, γιατί τα έχει όλα σε μια συσκευασία (και καθρευτάκι μαζί!) και η συγκεκριμένη απόχρωση φοριέται όλες τις ώρες.
  4. Στη συνέχεια μπορείτε να κάνετε μια γραμμή στο πάνω βλέφαρο του ματιού σας. Δε θα πρότεινα μαύρο χρώμα, πολύ συνηθισμένο και λίγο άγριο για τέτοια περίσταση. Ό,τι και να χρησιμοποιήσετε, φροντίστε να είναι αδιάβροχο ή μεγάλης διάρκειας. Δε θέλετε να σας τρέξει και να μουντζουρωθείτε. Εγώ χρησιμοποίησα τα νέα αδιάβροχα μολύβια Glimmerstick by Avon στο πάνω βλέφαρο την πετρόλ απόχρωση Teal και στο κάτω την άσπρη περλέ Pearly απόχρωση  για να κάνω το βλέμμα πιο ξεκούραστο.
  5. Μην το παρακάνετε με τη μάσκαρα. 1-2 στρώσεις είναι αρκετές. Αλλιώς, μπορεί να σας τρέξει. Προσωπικά προτίμησα τη μάσκαρα Infinitize by Avon για μήκος. Δεν ήθελα κάποια για όγκο, για να μη βαρύνει το βλέφαρό μου.
  6. Λίγο ρουζ σε φυσική απόχρωση. Προτείνω το marbelized by Avon για να σας δώσει μια φυσική απόχρωση, αλλά και μια ελαφριά λάμψη.
  7. Και τέλος, προτείνω ένα κραγιόν σε φυσική απόχρωση, καφέ ή ροζ, ανάλογα με το μακιγιάζ και το ντύσιμό σας, όπως το Ultra Colour Blush Nude.
  8. Φορέστε κάτι απλό και άνετο και είστε έτοιμες!

Avon Anew 3 σε 1 σύστημα Smokey Violet,
Glimmerstick Teal & Pearly, mascara Infinitize by Avon
Ideal Flawless Fair πούδρα, ρουζ marbelized, Ideal flawless concealer 
Fair, Extralasting make-up Nude, Ultra Colour Nude Blush

Tip to tip: Μην ξεχνάτε ότι είναι μια πολύ μεγάλη μέρα για εσάς, οπότε θα λέτε συνέχεια στον εαυτό σας ότι θα τα καταφέρετε και θα δείτε όλα καλά θα πάνε!

Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία!

Bάλτε όλα τα χρώματα στην καθημερινότητά σας και φυσικά μην ξεχνάτε ότι η ζωή είναι beauty-full of colors!!!

No comments:

Post a Comment