Friday 30 May 2014

Δείκτης προστασίας (SPF): τι πρέπει να ξέρετε

Σας χαιρετώ και πάλι όλους! Ελπίζω να περνάτε τέλεια και να ξεκινάτε τα μπάνια σας σιγά σιγά. Σήμερα είπα να ξανακάνω μια δημοσίευση για το τι σημαίνει ο δείκτης προστασίας!

Λοιπόν! 
Πολλοί πιστεύουν ότι όσο υψηλότερος ειναι ο Δ.Π., τοσο περισσότερη προστασία μας προσφέρει! Αυτό είναι μια εσφαλμένη εντύπωση που υπάρχει. Βέβαια, ευτυχώς όλο και περισσότεροι ενημερώνονται σωστά και προστατεύονται. Δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία ο δείκτης προστασίας, αλλά το κατά πόσο προσέχουμε και ανανεώνουμε το αντηλιακό μας.

Ας τα δούμε με τη σειρά.

Τι είναι ακριβώς ο δείκτης προστασίας λοιπόν;
Ο δείκτης προστασίας
(SPF - Sun Protection Factor) είναι ο πολλαπλασιαστικός παράγοντας του χρόνου φυσικής αυτοπροστασίας του δέρματος.

Παράδειγμα: έστω ότι το δέρμα σας κοκκινίζει φυσιολογικά, χωρίς αντηλιακή προστασία, μετά από 20 λεπτά έκθεσης στον ήλιο. Αν επιλέξετε αντηλιακή προστασία με δείκτη 10 (SPF 10), το δέρμα σας θα εμφανίσει το ίδιο κοκκίνισμα μετά από από 200 λεπτά (20 x 10). Δηλαδή, αυτά τα 200 λεπτά ειναι ο μέγιστος χρόνος προστασίας από τον ήλιο.

Άρα δηλαδή, ο δείκτης προστασίας δε μας δείχνει πόσο περισσότερο μας προστατεύει απο τον ήλιο, αλλά για πόσο χρονικό διάστημα!

Σαφώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ιδρώτας, η λιπαρότητα του προσώπου, η μη καλή εφαρμογή του αντηλιακου προϊόντος, το νερό κ.α., μειώνουν τον δείκτη προστασίας!

Συνεπώς σύμφωνα με την ηλιοφάνεια και το πόση ώρα θα είμαστε στον ήλιο, επιλέγουμε ένα προϊόν με τον αναλογο Δ.Π.!

Εννοείται πως όταν πρόκειται για ηλιοθεραπεία, επιλέγουμε αντηλιακή κρέμα κι όχι μια απλή ενυδατική με δείκτη προστασίας! 

Δεν ξεχνάμε να καλύψουμε όλα τα σημεία του σώματος και του προσώπου μας. Συνήθως τα σημεία που ξεχνάμε είναι κι αυτά που κάνουν τα πιο επώδυνα εγκαύματα. Δώστε μεγάλη προσοχή λοιπόν στο κουτεπιέ, πίσω από τα αυτιά και στα χείλη! Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, τα χείλη κάνουν τα χειρότερα εγκαύματα. Διαλέξτε λοιπόν ένα μπαλμ ειδικό για τα χείλη και στην καθημερινότητά σας, προτιμήστε κραγιόν με Δ.Π.!

Προστατευτείτε από τον ήλιο, λοιπόν, κι απολαύστε τον! 




Bάλτε όλα τα χρώματα στην καθημερινότητά σας και φυσικά μην ξεχνάτε ότι η ζωή είναι beauty-full of colors!!!

No comments:

Post a Comment