Friday 8 November 2013

Crash test: Αγωγές μαλλιών

Καλησπέρα σας και πάλι! σήμερα θα κάνουμε ένα crash test για τις αγωγές μαλλιών.
Οι βασικές κατηγορίες είναι δύο:
  1. Αγωγές που ξεβγάζονται και
  2. Αγωγές που δεν ξεβγάζονται.
Ανάλογα με την εποχή και τον τύπο των μαλλιών σας, μπορείτε να διαλέξετε προϊόντα από μόνο μια κατηγορία ή και από τις δυο.

Αγωγές που δεν ξεβγάζονται: Τέτοιου τύπου προϊόντα είναι κάποια μαλακτικά, serum, αλλά και μπαλμ. Τα προτείνω σε σγουρά μαλλιά, επειδή δεν λαδώνουν εύκολα, και σε μαλλιά που χρειάζονται άμεσα "διάσωση". Προσωπικά εγώ χρησιμοποιώ:
  • Serum Advanced Techniques By Avon για τις ξηρές άκρες. Είναι σαν λαδάκι να το πω και χρειάζεται πολύ λίγη ποσότητα σε νωπό ή στεγνό μαλλί. Είναι σιλικόνη στην ουσία. Δε χρειάζεται να το χρησιμοποιείτε μετά από κάθε λούσιμο. Ξεμπερδεύει τα μαλλιά, όταν είναι νωπά, κι όταν είναι στεγνά, μαλακώνει τις άκρες για να μην σπάνε και πετάνε.
  • Ενυδατική αγωγή Moisture IQ Advanced Techniques By Avon που δεν ξεβγάζεται. Αυτό το προϊόν είναι σε μορφή κρέμας. Όντως ενυδατώνει τα μαλλιά και μυρίζει υπέροχα. Βάζετε μικρή ποσότητα εκεί που έχετε ανάγκη κι είστε έτοιμες! Είναι προϊόν styling και δεν λαδώνει ούτε βαραίνει.
  • Serum Advanced Techniques By Avon για την ψαλίδα. Κι εδώ ακριβώς τα ίδια με το προηγούμενο. Μικρή ποσότητα σε νωπά μαλλιά κι η ψαλίδα αργεί να εμφανιστεί!
  • Μαλακτικό Advanced Techniques By Avon που δεν ξεβγάζεται. Είναι ένα όχι πηκτό προϊόν. Χρησιμοποιείται σε νωπό μαλλί και βοηθάει στο χτένισμα. Δεν προσδίδει λιπαρότητα και δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε πολύ προϊόν. Τα μαλλιά μαλακώνουν αμέσως και παραμένουν μαλακά. Το μόνο αρνητικό του είναι ότι δεν είναι προϊόν styling.
  • Ενυδατικό μπαλμ μαλλιών με Λάδι αμυγδάλου και Αβοκάντο. Μυρίζει απίστευτα! Μαλακώνει αμέσως τα μαλλιά και είναι προϊόν styling. Προσοχή όμως. Δεν θέλει υπερβολική ποσότητα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας λαδώσει τα μαλλιά και να μην φαίνεται ωραίο.

Αγωγές που ξεβγάζονται: Τέτοια προϊόντα είναι κάποια μαλακτικά, μάσκες και αγωγές. Τα προτείνω για μαλλιά που δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα ή για μαλλιά με τάση λιπαρότητας. Προτείνω:
  • Μαλακτικό Advanced Techniques By Avon. Είναι ένα ήπιο μαλακτικό που ξεβγάζεται. Κάνει πολύ καλή δουλειά και προστατεύει από την ψαλίδα. 
  • Μάσκα με γιαούρτι και yumberry ή με acai butter By Avon. Στην ουσία είναι αγωγές. Μαλακώνουν και ξεμπερδεύουν τα μαλλιά, χωρίς να προσδίδουν λιπαρότητα. Το καλύτερο όμως είναι η μυρωδιά τους. Έτοιμα για φάγωμα!

Αγωγές που δεν ξεβγάζονται

Αγωγές που ξεβγάζονται

Όπως καταλάβατε είμαι οπαδός των αγωγών που δεν ξεβγάζονται, αλλά αυτό είναι που χρειάζονται τα μαλλιά μου. Αν έχετε κ εσείς μακριά και σγουρά μαλλιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άφοβα όλα τα παραπάνω. Αν όμως έχετε ίσια μαλλιά ή μαλλιά με τάση λιπαρότητας, χρησιμοποιείστε προϊόντα της δεύτερης κατηγορίας και μάλιστα στις άκρες των μαλλιών.

Εσείς τι έχετε να προτείνετε για την περιποίηση μαλλιών?

Φέτος βάλτε κι άλλα χρώματα στην καθημερινότητά σας και φυσικά μην ξεχνάτε η ζωή είναι beauty-full of colors!!!

No comments:

Post a Comment