Tuesday 8 October 2013

Μάσκες προσώπου- crash test

Καλησπέρα σας και πάλι! Μπήκε το φθινόπωρο για τα καλά!

Σε αυτό το crash test, θα συγκρίνω μάσκες προσώπου. Τώρα που χαλάει ο καιρός και πέφτει η θερμοκρασία, πρέπει να φροντίζουμε και να ενυδατώνουμε λίγο παραπάνω την επιδερμίδα μας. Τέτοιος καιρός την ταλαιπωρεί και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς και ξηρότητα.

Αφότου λοιπόν καθαρίσουμε το πρόσωπό μας, κάνουμε το πίλινγκ μας και εφαρμόζουμε μάσκα. Ποια μάσκα όμως?


Υπάρχουν μάσκες για όλους τους τύπους επιδερμίδας. Καθαριστικές- λιπαρό δέρμα/ ακμή, ενυδατικές- ξηρό δέρμα, καταπραϋντικές- δέρμα με ερεθισμούς. 

Σήμερα θα συγκρίνω μάσκες της Avon με εκχύλισμα από αιγυπτιακό νούφαρο και  με μεταλλικά στοιχεία από τη Νεκρά Θάλασσα

Μάσκες Avon Planet Spa με αιγυπτιακό νούφαρο και
με μεταλλικά στοιχεία από τη Νεκρά Θάλασσα

Και οι δυο μυρίζουν απίστευτα και κάνουν εξίσου καλή δουλειά, εάν χρησιμοποιοιύνται τακτικά. Όμως, την πρώτη δε θα την πρότεινα σε δέρματα ερεθισμένα και με ακμή. Λόγω του ότι αφαιρείται σαν φιλμ (peel off mask) υπάρχει περίπτωση να αφαιρέσει και νεκρά κύτταρα, πράγμα το οποίο σε ήδη ερεθισμένα δέρματα μπορεί να προκαλέσει επιπλέον ερεθισμό. Κατά τα άλλα, είναι μια εξαιρετική μάσκα και στεγνώνει σχετικά γρήγορα, εάν δε βάλετε ένα παχύ στρώμα. Ένα αρνητικό αυτής της μάσκας είναι ότι δεν είναι η καλύτερη επιλογή για χρήση το καλοκαίρι. Λόγω ζέστης και λόγω ιδρώτα, δε στεγνώνει ποτέ και γίνεται σαν λάσπη. Κατά τα  άλλα παίρνει θετική ψήφο, γιατί στεγνώνει γρήγορα και βγαίνει πανεύκολα!!!

Η δεύτερη είναι αντίστοιχη με τη μάσκα αργίλου. Είναι για όλους τους τύπους δέρματος και κυρίως για αυτά με λιπαρότητα. Καθαρίζει σε βάθος και έχει ευχάριστη αίσθηση στο πρόσωπο. Όμως, όση ποσότητα και να βάλετε, θέλει κοντά στα 20-30 λεπτά για να στεγνώσει. Άρα, αν βιάζεστε, δεν είναι και η καλύτερη επιλογή. Παρόλα αυτά, κι αυτή η μάσκα παίρνει θετική ψήφο, γιατί ρυθμίζει τη λιπαρότητα και καθαρίζει σε βάθος!

Προσωπικά, κάνω δυο φορές την εβδομάδα μάσκα και τη μια χρησιμοποιώ την πρώτη και την άλλη τη δεύτερη ή ανάλογα με τα κέφια μου!

Εσείς ποιες μάσκες χρησιμοποιείται?

Φέτος βάλτε κι άλλα χρώματα στην καθημερινότητά σας και φυσικά μην ξεχνάτε η ζωή είναι beauty-full of colors!!!

No comments:

Post a Comment