Wednesday 25 September 2013

Πώς να "σώσετε" τα μαλλιά σας εύκολα!

Σήμερα είπα να κάνω ένα ποστ για το πώς θα φροντίσουμε τα μαλλιά μας, ώστε να δείχνουν όμορφα τώρα που δροσίζει ο καιρός.

Λόγω καλοκαιριού, οι περισσότερες από εμάς που έχουμε μακριά μαλλιά, όλο το καλοκαίρι τα είχαμε πιασμένα.

Κάτι τέτοιο κάνει τα μαλλιά πιο άγρια και
τους προκαλεί ψαλίδα. Ευτυχώς όμως, υπάρχουν τρόποι για να τα επαναφέρετε στο φυσιολογικό του! Τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για να φροντίσουμε τα μαλλιά μας και να τα επαναφέρουμε στο κανονικό τους.


  1. Το πρώτο που έχετε να κάνετε είναι να τριμάρετε λίγο τις άκρες. Έτσι, θα φύγει η ψαλίδα και το φθαρμένο κομμάτι της τρίχας.
  2. Έπειτα όταν λούζεστε, χρησιμοποιήστε ενυδατικά σαμπουάν ή σμαπουάν με μαλακτικό. Αν όμως τα μαλλιά σας έχουν τάση προς λιπαρότητα, καλό είναι να μην χρησιμοποιείτε τέτοιου τύπου σαμπουάν.
  3. Μετά το λούσιμο, 1-2 φορές την εβδομάδα, μπορείτε να εφαρμόζετε μάσκα μαλλιών. Οι μάσκες θρέφουν την τρίχα και δίνουν ένα boost στην περιποίηση των μαλλιών σας.
  4. Χρησιμοποιήστε μαλακτικά που δεν ξεβγάζονται. Δεν είναι λιπαρά και κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά από τα μαλακτικά που ξεβγάζονται.
  5. Μετά το λούσιμο, χρησιμοποιείστε serum κατά της ψαλίδας ή "διάσωσης" μαλλιών.
  6. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε αγωγές που δεν ξεβγάζονται όπως ενυδατικά μπαλμ ή ενυδατικές αγωγές. Αυτές οι αγωγές, εκτός από ενυδάτικά, κάνουν και για το styling σας, χωρίς να ταλαιπωρούν και να σκληραίνουν την τρίχα.
  7. Τέλος, προσπαθείστε να αποφύγετε προϊόντα styling, όπως αφρός, ζελέ και λακ, καθώς και πιστολάκι, μασιές κλπ.
Προσωπικά, μετά από κάθε λούσιμο χρησιμοποιώ μαλακτικό που δε ξεβγάζεται, serum κατά της ψαλίδας και εναλλάξ ενυδατικό μπαλμ (με άρωμα αβοκάντο και αμύγδαλο παρακαλώ!) ή ενυδατική αγωγή. Πολύ σπάνια χρησιμοποιώ αφρό. Όταν δε μπορώ να στρώσω με τίποτα τα μαλλιά μου.

Σαμπουάν με μαροκινό αργανέλαιο, μαλακτικό που δε ξεβγάζεται και serum κατά της ψαλίδας

Ενυδατικό μπαλμ με άρωμα αβοκάντο και αμύγδαλο, ενυδατική αγωγή και αφρός


Στην αρχή, μέχρι να "συνέλθουν" τα μαλλιά σας, θα κάνετε όλα τα παραπάνω εντατικά. Αργότερα μπορείτε να χαλαρώσετε και να τα κάνετε για διατήρηση. Θα δείτε πολύ γρήγορα αποτελέσματα και με πολύ λίγα χρήματα.

Προσωπικά, είχα μεγάλο πρόβλημα με τα ταλαιπωρημένα μου μαλλιά και μέσα σε λίγες μέρες, είδα μεγάλη διαφορά! Τα μαλλιά μαλάκωσαν και μπορούσα να τα φορμάρω πιο έυκολα, χώρια το ότι μυρίζουν τέλεια!

Δεν είναι ακριβά προϊόντα, δε χρειάζεται βέβαια να τα αγοράσετε κι όλα! Ένα μαλακτικό που δεν ξεβγάζεται και μι αενυδατική αγωγή είναι αρκετά! Και πιστέψτε με, θα δείτε μεγάλη διαφορά! Τα μαλλιά σας το αξίζουν!

Εσείς τι προϊόντα χρησιμοποιείτε? Έχετε να μας προτείνετε δικές σας μεθόδους αποκατάστασης μαλλιών?

Μην ξεχνάτε η ζωή είναι beauty-full of colors!!!

No comments:

Post a Comment