Sunday 17 August 2014

Διακοπές στο ξενοδοχείο Νόστος στο όμορφο Γαλαξίδι!

Σας καλησπερίζω όλους!

Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι ήδη έχετε κάνεις τις διακοπές σας, αλλά κάποιοι ετοιμάζεστε για αργότερα. Τέλεια! Διακοπές να είναι κι όποτε είναι!
Εγώ ήδη πήγα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ διακοπές! Συγκεκριμένα τουρισμό σε Σκωτία και Ισπανία και διακοπές στην πανέμορφη Ελλαδίτσα μας!

Λόγω αυτού, αποφάσισα να κάνω σήμερα ένα διαφορετικό ποστ. Αρχές Αυγούστου λοιπόν, θέλαμε απλά ένα Σαββατοκύριακο να χαλαρώσουμε και να μην κάνουμε και να μην σκεφτόμαστε τίποτα. Έτσι, μετά από ψάξιμο για μια οικονομική και κοντινή, αλλά όμορφη λύση, αποφασίστηκε να πάμε Γαλαξίδι (από Πάτρα).
Ειλικρινά ψάξαμε πολύ για να δούμε πού θα μείνουμε, γιατί θέλαμε κάτι άνετο. Πολυτέλειες, το ξέρω. Αλλά καμιά φορά τις αξίζουμε.
Αφού είδαμε ό,τι υπάρχει εκεί γύρω, έπεσε το μάτι μου στο Nostos Hotel. Από τις φωτογραφίες φαίνονταν όλα πανέμορφα, σαν να ήταν δωμάτια νεράιδας. Δε θα σας πω ψέματα, ήμασταν αρκετά σκεπτικοί να το κλείσουμε, γιατί δε βρίσκαμε σχόλια πουθενά. Αλλά τελικά δε χρειάστηκαν. Φαινόταν τόσο όμορφο, που δεν είχε σημασία.
Κλείσαμε το δωμάτιο λίγες μέρες πριν πάμε σε πολύ καλή τιμή. Η κα Μαρία, η ιδιοκτήτρια, από το τηλέφωνο και μόνο φάνηκε πολύ γλυκιά και ήταν απίστευτα εξυπηρετική.
Και με το που φτάνουμε, αρχίζει η μαγεία. Ό,τι και να πω είναι λίγο. Ένα πανέμορφο αρχοντικό σπίτι, με μια μεγάλη αυλή από την πίσω μεριά, με δέντρα και φυτά και πηγάδια κι ό,τι θέλετε!
Αυτό που μου έκανε εντύπωση μεγάλη, ήταν η προσοχή στη λεπτομέρεια! Όλα μέσα είναι vintage, αλλά το πολύ ωραίο vintage! Αυτό που θέλουμε όλες να έχουμε και στο δικό μας δωμάτιο! Όλα ήταν πανέμορφα! Μέχρι και το πόμολο της πόρτας ήταν σκαλιστό μπρούντζινο, πολύ προσεγμένο. Στο δε μπάνιο, οι βρύσες είναι μπρούντζινες και τα προϊόντα Apivita, παρακαλώ!
Πεντακάθαρο! Το μπάνιο είχε απολυμανθεί πριν πάμε. Τα σεντόνια δεν ήταν εκείνο το κλασικό το άσπρο του ξενοδοχείου, αλλά κάτι πολύ πιο όμορφο με ρίγες. Κάθε μέρα γινόταν καθαρισμός του δωματίου και άλλαγμα στις πετσέτες, πράγμα που δεν το συναντάς συχνά! Στο δωμάτιο υπάρχει ψυγειάκι και χρηματοκιβώτιο, μέσα σε ένα ωραίο vintage έπιπλο! Κάτι άλλο που μου άρεσε πολύ ήταν ότι όταν άνοιγες την τηλεόραση, το πρώτο που έβλεπες ήταν μια φωτογραφία του ξενοδοχείου που σε καλωσόριζε! Μην ξεχάσω και την ηχομόνωση! Δεν ακούγεται τίποτα! Αυτό είναι λίγο σπάνιο σε παλιά σπίτια που γίνονται ξενοδοχεία.
Και τώρα περνάμε στο καλύτερο! Το πρωινό! Πηγαίνεις πίσω στην πανέμορφη αυλή και σου φέρνουν δίσκο με χειροποίητες πίτες και  διαφορετικές σπιτικές μαρμελάδες, καλούδια από τον απέναντι φούρνο και σε ρωτούσαν αν ήθελες τοστ ή αυγά, σε σχήμα μαργαρίτας παρακαλώ! Τι να πω! Νιώσαμε σαν το σπίτι μας!
Και στο τέλος δώρο χειροποίητη μαρμελάδα, από την κα Μαρία, από δέντρα της αυλής!
Τι να πω! Θα ξαναπήγαινα και θα ξαναπήγαινα!
Αν είστε εκεί κοντά κι απλώς θέλετε για ένα Σαβ/κο να ξεσκάσετε λίγο και να ξεκουραστείτε, πιστεύω ότι το Γαλαξίδι είναι μια υπέροχη λύση. Γραφικό μέρος με όμορφες παραλίες και πολύ ωραία μέρη για να φας. Ό,τι πρέπει για να ξεφύγετε από την καθημερινότητα και τη ρουτίνα! Μην ξεχάσετε να πάτε και στο ναυτικό μουσείο! Εμείς δυστυχώς δεν τα καταφέραμε.
Είμαι σίγουρη ότι στο Nostos Hotel θα βρείτε αυτό που θέλετε. Είναι καινούριο ξενοδοχείο. Τώρα να συμπλήρωσε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας. Είναι απίστευτα προσεγμένο. Έχει γίνει πολλή δουλειά και πολύ καλή μάλιστα! Δεν του λείπει τίποτα και η ιδιοκτήτρια είναι απίστευτα εξυπηρετική!

Αν κάποιοι από εσάς έχετε πάει ή έχετε σκοπό να πάτε, πείτε μας τη γνώμη σας!
Εύχομαι ένα όμορφο υπόλοιπο του καλοκαιριού!

Bάλτε όλα τα χρώματα στην καθημερινότητά σας και φυσικά μην ξεχνάτε ότι η ζωή είναι beauty-full of colors!!!


Nostos Hotel




Ομορφιές στο Γαλαξίδι:





No comments:

Post a Comment