Monday 3 June 2013

Το τελετουργικό του τέλειου μακιγιάζ part 2

Γεια σας και πάλι!

Πριν λίγο καιρό είχα κάνει μια ανάρτηση για το τελετουργικό του τέλειου μακιγιάζ και τώρα είναι η ώρα να το δούμε και στην πράξη. Σήμερα θα μιλήσουμε για τις βάσεις του μακιγιάζ.

  • Πρώτα είπαμε εφαρμόζουμε το ενυδατικό προϊόν. Διαλέξτε την κατάλληλη κρέμα για εσάς. Αν έχετε ξηρή ή ευαίσθητη επιδερμίδα προτιμήστε μια κρέμα όπως η Avon Truly Radiant, ενώ αν είστε λιπαρή ένα τζελ όπως η Avon Complete Balance night ή η Avon Freshest Pure. 

Truly radiant
Freshest Pure












Complete Balance













  • Έπειτα, εφαρμόστε ένα Face Perfector. Αυτό το προϊόν το έχω δει να κυκλοφορεί από 4 εταιρίες. Avon, MAC, Radiant  και Korff (φαρμακευτική). Μόνο της MAC δεν έχω δοκιμάσει. Της Radiant είναι σχετικά οικονομική, αλλά μετά από λίγες ώρες, άρχισα να γυαλίζω, οπότε ήταν σα να μην την είχα βάλει. Η Korff ήταν πολύ καλύτερη από της Radiant, αλλά ήταν κάπως ακριβή και μετά από κάποιες ώρες, πάλι η γυαλάδα εμφανίστηκε. Το Face Perfector της Avon είναι πάρα πολύ καλό, έχει και ΔΠ 15 και είναι και το πιο οικονομικό. Πάντως αυτό που κατάλαβα είναι ότι, αν είσαι αρκετά λιπαρή, μετά από κάποιες ώρες δεν τη γλυτώνεις την γυαλάδα. Είναι μόνο για λίγο, π.χ. ένα ραντεβού, μια σπέσιαλ έξοδο ή στην ορκωμοσία σου!. Εκεί αξίζει τον κόπο. Προσοχή όμως! Αυτά τα προϊόντα φράζουν τους πόρους για να μην εκκρίνουν σμίγμα, οπότε καλό είναι να μην χρησιμοποιούνται και κάθε μέρα.

    Avon Face Perfector


  • Το επόμενο βήμα είναι η εφαρμογή του κονσίλερ. Εδώ θέλει προσοχή. Πρέπει πρώτα να γίνει καλή εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας ματιών, ώστε να απλωθεί καλύτερο το καλυπτικό. Αλλιώς θα "σπάσει" και θα κάνει τις γραμμές του ματιού να φαίνονται έντονα. Υπάρχουν διάφορα είδη κονσίλερ. Υγρά, στικ και mousse. Προσωπικά προτιμώ τα mousse, γιατί είναι πιο βελούδινη η υφή τους, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα καλυπτικά. Αν έχετε μαύρους κύκλους, προτιμήστε στικ ή υγρό. Ό,τι σας βολεύει. Ο καλύτερος τρόπος εφαρμογής, κατά τη γνώμη μου, είναι με πινέλο του make-up. Μέχρι πρόσφατα κι εγώ ταμποναριστά με το χέρι το έβαζα, αλλά με το που το έβαλα με πινέλο, η εφαρμογή ήταν ομοιόμορφη, δεν λερώθηκαν τα δάχτυλά μου και το κυριότερο, η σκιά μου κράτησε περισσότερο!

Avon Ideal Flawless stick concealer

    Avon Anew υγρό concealer

    Avon Magix mousse concealer
     για λάμψη
    Avon colortrend stick concealer 
    Πινέλο make-up


    Σε επόμενη ανάρτηση, θα σας προτείνω και τα υπόλοιπα προϊόντα μακιγιάζ!
    Τολμήστε φέτος να κάνετε τη διαφορά στο μακιγιάζ σας και μην ξεχνάτε, η ζωή είναι beauty-full of colors!!!



    No comments:

    Post a Comment